True Blood

2012.08.02. komment

A True Blood című sorozat egyike a napjainkban futó vámpíros sorozatoknak. Azonban a True Blood teljesen más, mint a többi sorozat, bár a véres jelenetek miatt gyerekeknek nem ajánlott a részek megtekintése.

true_blood_szereplok.jpg
A történet nagy vonalakban való felvázolásakor észrevehetjük, hogy nem az alapvető "szerelmi háromszög" típusú. Ennél sokkal bonyolultabb a helyzet, egyrészt, mivel a True Blood részeiben sokkal több szálon futnak az események, másrészt, mivel a vámpírok létezéséről minden ember tud. Az első évad első részében a vámpírok két éve tárták fajukat a nyilvánosság elé, és ezt az tette elérhetővé, hogy megalkották a szintetikus vért, a True Blood italt, amelyről a sorozat a nevét kapta. A True Blood ugyanúgy kapható, mint az ásványvíz vagy a kóla. Hatos csomagokban vásárolhatják meg az önmegtartóztató vámpírok, úgy, mint a sört. A legtöbb vámpír azonban folytatja vadász életmódját, mivel a True Blood vérhez való hasonlósága ellenére rossz ízű.

True-Blood-true-blood.jpg
A True Blood szereplői is különböznek a többi sorozat típusaitól. Annak ellenére, hogy a főszereplő itt is egy kisvárosi, átlagos munkahelyen dolgozó nő, aki hirtelen keveredett bele a vámpírok világába, teljesen egyedi történet alakul ki közte és vámpír szerelme közt. Nagyon sok emberről derül ki, hogy igazából nem is ember, és a True Blood minden része új meglepetésekkel szolgál. A bonyolult kapcsolatok tetejébe még a furcsa eseményeken is csodálkozhat Sookie, hogy mibe csöppent bele. A True Blood részei alatt izgulhatunk kedvenceinkért, akik újabb és újabb kalandokba vetik magukat – amint megoldódik egy probléma, ezer másik vetődik fel. Azonban egy probléma sem riaszthatja el Vámpír Billt, hogy megóvja Sookie-t, és a lány is meg tudja védeni magát – szerelmük (szinte) szétszakíthatatlan köteléke segítségével sikerül átvészelniük a legnagyobb bajokat is. De az élet nem habostorta: Eric, Bill főnöke is beleszeret a lányba, és folyamatosan próbálja elcsábítani.

true-blood-inni-es-elni-hagyni.jpg
De a többi szereplő élete sem unalmas. Jasontől, Sookie bátyjától kezdve Tarán, legjobb barátnőjén át Andy Bellefleurig, a seriffhelyettesig szinte mindenkinek a történetét megismerhetjük. Jason sosem marad nyugton: előbb V-ügyekbe keveredik (vámpívér függő lesz), majd beleszeret egy lányba, akiről kiderül, hogy vérpárduc. Sookie főnöke, Sam sem marad le. Alakváltóként sok bajba keveredik, főleg mivel szeretné megkeresni igazi szüleit. A sok szereplő különböző stílusa, életvitele színt visz a főszereplőnő életébe és a True Blood részeibe. A True Blood sajátossága, hogy szinte az összes szereplő életét nyomon követi. A szálak egymásba gabalyodnak, majd újra minden a legnagyobb rendben lesz – a True Blood sorozatra ez nagyon jellemző. Az a True Blood szereplő, amelynek nincs zűrös ügye, az szinte csak mellékszereplő.

anna-paquin-stephen-moyer.jpg
A True Blood összes része nagyon sok izgalmat sűrít magába. A True Blood nem csak "egy" vámpíros sorozat, hanem "a" vámpíros sorozat.. A True Blood a csavaros történettel, érdekes szereplőkkel és furcsa helyekkel teszi érdekessé az egyszerű alaptörténetet.

süti beállítások módosítása